Banyonuz kanalizasyon mu kokuyor? İşte kanalizasyon kokusundan nasıl kurtulacağınız:
Aşağıda evinizde lağım kokusunun nedenlerini, bu konuda neler yapabileceğinizi ve gelecekte lağım kokusunun tekrar ortaya çıkmasını nasıl önleyeceğinizi araştırdık:
Banyom neden lağım gibi kokuyor?
Sıhhi tesisat şirketine göre, banyonuzdaki lağım kokusunun birkaç olası nedeni vardır ve bunlardan bazıları bir tesisatçı tutmadan çözülebilir.
Banyonuzdaki lağım kokusunun yaygın nedenlerinden biri de duş giderinin tıkanmasıdır . Bunun nedeni, duşunuz sırasında yıkanan saç ve diğer kalıntıların yedeklenmesi ve bakteri üremesine yol açmasıdır.
Benzer şekilde, banyo giderlerindeki kavisli su tutucu hasarlı veya kirliyse, kanalizasyon kokusunun da takip edeceğinden emin olabilirsiniz.
Sık sık yağmur yağan nemli bir ortamda yaşıyorsanız, evinize en yakın kanalizasyon tıkanabilir ve kanalizasyon kokuları evinize gelebilir.
Tuvaletinizin etrafındaki cila contası hasar görürse kanalizasyon kokusu banyonun geri kalanına sızabilir. Bu senaryoda, tuvaletinizin geri kalanının bozulmamasını sağlamak için muhtemelen bir tesisatçıya ihtiyaç vardır.
İşte kanalizasyon kokusundan nasıl kurtulacağınız:
Drenajınızı açmayı amaçlayan ticari olarak temin edilebilen kimyasallar, aşındırıcı doğaları nedeniyle çok tehlikeli olabilir ve drenajınıza daha da fazla zarar verebilir. Daha çevre dostu bir alternatif için , bir drenaj yılanı, piston veya zamanla test edilmiş kabartma tozu ve sirke kombinasyonunun kullanılmasını öneriyorlar.
Ayrıca banyonuzdaki havalandırmanın çalışır durumda olmasını sağlamanız gerekiyor. Eski bir evde yaşıyorsanız ve banyonuzda egzoz fanı yoksa, muhtemelen hava akışına yardımcı olabilecek bir pencereniz vardır.
Lavabo veya duş giderinin altındaki U şekline gelince, bunun hasarsız, pas veya başka birikmelerden arınmış olmasını ve lağım kokularını hapsetmek için yeterli suyun mevcut olmasını sağlamanız öneriliyor.
Tuvaleti temizlemek için kabartma tozu ve limon suyundan çevre dostu bir macun yapılmasını öneriliyor. Karışımın sihrini yaklaşık 10 dakika boyunca göstermesi için zaman bulduğunda, bölgeye beyaz sirke püskürterek bir köpük oluşturun ve ardından ıslak bir bezle güvenli bir şekilde temizlenebilecek.
Son olarak, klozetin kokusunu giderdiyseniz veya S-dirseği beyaz sirkeyle yıkadıysanız, biraz aromaterapi gerekebilir. Karanfil, sedir ve lavanta gibi esansiyel yağların antifungal ve antimikrobiyal doğası, klozetin içine damlatılan birkaç damlanın sifonu çekmeden önce birkaç dakika bekletilmesi sayesinde gelecekteki rahatsız edici kokuların azaltılmasına destek olabilir.